DEPARTAMENTUL TEHNICO-TEORETICE /
PREZENTARE

 

 

Principiile de structurare ale Departamentului Teorie Educatie Cercetare au fost concepute prin raportare la cerintele formative specifice invatamantului vocational organizat de Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, cat si in acord cu standardele universitare europene generalizate prin Procesul Bologna.

Din compenenta acestui departament fac parte programul de studii Pedagogia artei, precum si un program de master de Educatie prin arte vizuale. De asemenea, in interiorul departamentului functioneaza si un colectiv de cercetare.

Acest departament este un continuator al prestigioasei traditii de predare, de un secol si jumatate, a disciplinelor teoretice fundamentale necesare formarii artistice ‒ anatomie artistica, perspectiva, filozofie si estetica, limbi straine – la care s-au adaugat cu timpul o serie de discipline formative (optionale).

Activitatea formativ-instructiva in acest departament este proiectata in acord cu schimbarile radicale ale ambiantei intelectuale, culturale si socio-politice in care este plasat actualmente artistul profesionalizat in domeniul artelor vizuale, ambianta care a schimbat tipul de manualitate artistica traditionala asa cum a fost el teoretizat prin „techne” sau „ars”. In acest nou context la trecerii de la paradigma manualitatii la paradigma cercetarii si producerii de proiecte artistice complexe ‒ dirijate de imaginatie conceptuala si cunostinte teoretice ‒ Departamentul Teorie Educatie Cercetare devine o piesa esentiala in producerea de performante artistice ce se vor finaliza in lucrari de licenta, diseratii de master si teze de doctorat. In acest context disciplinele teoretice predate in departament depasesc simplele nevoi de informare, cultura generala si rafinament intelectual, devenind o resursa fundamentala de creatie artistica si de orientare in cariera.

In esenta, Departamentul Teorie Educatie Cercetare functioneaza dupa principiul interdisciplinaritatii si al unificarii practicilor artistice cu practicile teoretice vizand, la nivelul obiectivelor strategice, stimuarea creativitatii studentilor si masteranzilor. Totodata, activitatea educationala promovata de acest departament pastreaza continuu un echilibru dinamic intre disciplinele care constituie nucleul identitar al traditiei culturii europene si provocarile intelectuale actuale, generate de „era globala si informationala”.

Continuitate, coerenta, consecventa, mobilitate si deschidere catre nou, atasament fata de studenti si masteranzi, solidaritate institutionala si colegiala, dialog educational permanent reprezinta pentru membrii Departamentului Teorie Educatie Cercetare atat valori de aspiratie, cat si cadre firesti de activitate didactica cotidiana.

 

NOUTATI / EVENIMENTE

 

|  2018  |  2017  |  2016  |  2015  |  2014  |  2013  |

 

Scoala de vara European Academy of Participation (EAP) la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti
12 februarie 2018

 

Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti va gazdui in luna mai 2018 una din cele trei scoli de vara organizate in cadrul proiectului European Academy of Participation (EAP) – Bucuresti, ...
>> cititi mai mult

 

 
 
Expozitia Departamentului Pictura la Fundatia Culturala Ilfoveanu
decembrie 2017 - ianuarie 2018

 

In data de 19 decembrie 2017 la Fundatia Culturala Ilfoveanu din Municipiul Pitesti a avut loc vernisajul expozitiei profesorilor din Departamentul Pictura al Universitatii Nationale de Arte din ...
>> cititi mai mult

 

 
 
<< inainte          ||          inapoi >>